Πολυδύναμο Κέντρο Υπηρεσιών πρόληψης και θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΚΕΘΕΑ)

Η ΕΙΔΗΣΗ , για την έγκριση λειτουργίας ΚΈΝΤΡΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΈΝΩΝ ΑΤΌΜΩΝ- ΚΕΘΕΑ ,στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ,είναι η σημαντικότερη όλων των ειδήσεων!!!
ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΕΔΏ ΚΑΙ 35 ΧΡΌΝΙΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΠΡΆΞΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΆ ΔΙΚΌ ΤΗΣ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΠΡΌΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΈΝΩΝ ΑΤΌΜΩΝ- ΚΈΘΕΑ!!!
Εμείς με ΘΕΛΗΣΗ σαν Θάλασσα, ΔΎΝΑΜΗ σαν Βράχος, ΠΡΟΧΩΡΆΜΕ για να γίνει ΠΡΆΞΗ το ΟΡΑΜΑ,παραταύτα ένα μικρό κομμάτι των τοπικών ΜΜΕ,μας κατηγορούσε και μας κατηγορεί ως ψεύτες, ανεύθυνους,βλάκες,εκκολαπτόμενους και εντυπωσιοθήρες. Εμείς νοιαζόμαστε για τους ΠΟΛΊΤΕΣ, Αγωνιζόμαστε για τα δίκαια τους,για την ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΆ, την ΠΕΡΗΦΆΝΕΙΑ τους,ΥΠΗΡΕΤΟΎΜΕ ΑΞΊΕΣ που χάθηκαν από την κοινωνία μας!!!Και όπως πολύ σοφά λέει ο τεράστιος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης 《Η φυγή δεν είναι νίκη, το όνειρο είναι τεμπελιά, και μόνο το ΈΡΓΟ μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον ΚΌΣΜΟ!! !》
Τι είναι το ΚΕΘΕΑ λοιπόν, για να το γνωρίζουν οι πολίτες.
Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.
Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση, επανένταξη στην κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία.
Το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει επίσης προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και τις τοπικές κοινωνίες. Αποτελεί δραστήριο οργανισμό εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των εξαρτήσεων με προγράμματα και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου, στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους.
Το σχέδιο δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
1.Δυτικής Μακεδονίας-Υπηρεσία Θεραπείας
Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ Κοζάνη 255.200€
2.Δυτικής Μακεδονίας-Υπηρεσία Θεραπείας
Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ ( σύμπραξη με ΟΚΑΝΑ)
Κοζάνη 230.000€
3. Δυτικής Μακεδονίας- Πρόγραμμα Υπηρεσιών
Πρόληψης ΟΚΑΝΑ σε σύμπραξη με τα κατά τόπους Δ.Σ.
των Κέντρων Πρόληψης Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας
300.000€. Οι υπηρεσίες των εξαρτήσεων θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη ,Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και το Δ.Σ.του ΟΚΑΝΑ,ιδιαίτερα τον πρόεδρο του , κ.Ευάγγελο Καφετζόπουλο για την άψογη συνεργασία μας. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ.